Jij bent schooldirecteur. Kan (online) coaching ook voor jou?

Ja hoor. Zeker als je voelt dat je moe van school komt, je energie verdwijnt en alles je een beetje te veel wordt. Je snakt alweer naar die vakantie die er bijna aan komt.

Je bent erg gedreven, maar voldoet amper aan je eigen verwachtingen. In het team zie je moeilijke samenwerkingen en/of je hebt het moeilijk met je collega-directeur of hebt nood aan meer ondersteuning van je schoolbestuur. Je vraagt je af ‘Ga ik dit nog wel volhouden?’

Schoolvakanties versterken dit patroon; je bijt op je tanden en gaat door. Het schooljaar draait op volle toeren. Als je wacht tot je in een depressie komt, dan heb je behoefte aan psychologische of psychiatrische hulp.  Maar als je nog voldoende veerkracht hebt, dan kan (loopbaan)coaching net de vangrail voor jou zijn. Je kan een crash voorkomen.

Het is niet omdat je een goede leraar was, dat je daarom een goede schooldirecteur bent. Soms verlang je terug naar de klas. Soms wil je in een andere context schooldirectie worden. Feedback vragen aan je team, aan enkele vertrouwelingen die eerlijk met je communiceren is al erg waardevol. Je wil niet als onprofessioneel bestempeld worden.

Wat wil je weten?

 

 • “Ben ik een goede schooldirecteur?”
 • “Hoe kan ik mijn leiderschap optimaliseren?”
 • “Wil ik wel schoolleider blijven?”
 • “Hoe kan ik met mijn collega directeur goed samenwerken?”

  Kan gesubsidieerde loopbaancoaching ook voor jou? 

  Wat kan ik, als erkend loopbaancoach door de VDAB, voor je doen?

  Jij wordt je meer bewust van je échte sterktes en zwaktes. Je ontdekt de waarden en normen die ‘onder het wateroppervlak’ er echt toe doen voor jou. De schoolcontext die jij als professional nodig hebt wordt helderder. Je krijgt een actieplan om de volgende maanden aan te pakken, zodat je opnieuw wind in je zeilen krijgt. Alles komt op één lijn met jezelf, jij als mens.

  Door je eigen loopbaanproces te volgen (4 sessies) leer je natuurlijk ook veel over je teamleden. Je kan het ook alleen maar redden als directeur als je jezelf kan zijn, authentiek kan zijn. Je wordt je bewust van hoe je team meer oog kan hebben voor elkaars talenten. Je krijgt inzicht in hoe je in het team kan bevorderen dat ze waarderen en vaststellen dat iedereen anders is. Vooral leer je wat jouw aandeel daarin kan zijn.

   

  Loopbaancoaching kost te veel

  Helemaal niet! Voor 7 uur begeleiding betaal je €80. Dit is zeer weinig voor iets wat jouw loopbaan een positieve input geeft. Zeg nu zelf. 

  Dit doe ik zowel bij mij thuis in Lochristi als online. Voordelen van dit laatste zijn dat je je niet hoeft te verplaatsen en dat we dit regelen op tijdstippen dat dit voor jou het beste uitkomt, zowel overdag, als ’s avonds of zelfs in het weekend.
  Loopbaancoaching kan dus ook online, van bij je thuis of van bij je op school.

  Ik houd er aan om jullie over deze mogelijke ondersteuning, voor jou als schoolleider, te informeren.

  Pin It on Pinterest

  Share This