The Scabs zingen op het nieuwsoverzicht “I give you hard times baby”. Het is 9 november 2018.

Net daarvoor heb ik vol verbijstering het nieuwsoverzicht op VTM gehoord, over de reportage van de Bende van Nijvel, over de Witte Mars van vandaag in Aalst, over de slachtoffers van Justitie, over de slachtoffers van de Bende van Nijvel, over de nabestaanden van de aanslagen, ik zag de papa van Nathalie, ik zag de papa van Eefke,…  Onrecht!

Ik krijg buikpijn en word misselijk bij het zien van deze beelden.

Dan hoor ik de datum van de laatste aanslag van de Bende van Nijvel bij de Delhaize in Aalst, 9 november 1985, vandaag 33 jaar geleden.

Ik krijg nog meer buikpijn. Nu weet ik het opeens.

Door de angst van toen, in 1985, kreeg ik zelf in de heel vroege ochtend daarna, op 10 november 1985 een miskraam van ‘Sarah’ (zo noem ik haar nu). Ze was het overblijvende kindje van een tweeling, waarvan haar tweelingzus of -broer al eerder was afgekomen en afgevloeid. Mijn man en ik verlangden zo naar ‘Sarah’.

We wilden ons Goele zo graag een zusje geven. Ik was op 10 november 1985 vijf maanden en drie weken zwanger. Het zien van de actie van de Bende van Nijvel in Aalst is me teveel geworden. Misschien werd het Sarah wel teveel en wou zij in deze wereld niet leven.

Dankjewel Bende van Nijvel. Jullie hebben veel meer leed aangebracht dan zichtbaar is of was. Nog steeds.

Dankjewel Justitie en Rijkswacht.

Nu weet ik ook opeens waarom ik assessor werd in de eenmaking tot Lokale Politie en me daartoe geroepen voelde na de affaire Dutroux.

Ik kots.

Het laatste puzzelstukje

Pin It on Pinterest

Share This