“Ga jij nu ook lesgeven?” antwoordde ze op mijn Instagram-post. Ik schrok even. En reageerde met “Dat doe ik toch al heel lang?”. Daar kwam dan een korte reactie op van “Ah, dan is me dat ontglipt”.

Het was meteen de insteek om vandaag een beetje van mijn verhaal aan jou te vertellen. Sommigen kwamen met mij in contact via netwerking, anderen via een gevolgde opleiding, anderen door een personal coaching, loopbaanbegeleiding of andere consultatie.

Als kind droomde ik ervan om les te geven. Ik nodigde de kinderen van de buurt uit in het atelier van mijn papa, achteraan in de tuin. Samen met een vriendinnetje zongen we, speelden we toneel en gingen we open gesprekjes aan in de zin van ‘Hoe gaat het met je?’. We waren amper 8 en 9.

Toen de studiekeuze er aan kwam na mijn middelbare school, werd het al gauw duidelijk dat het toenmalige PMS (nu CLB) niet achter mijn keuze stond, omwille van een fysische handicap aan mijn linkervoet. Ik zou immers niet voor de klas kunnen staan, zonder op latere leeftijd klachten te krijgen.

Dus ging ik andere dingen studeren, vele andere cursussen en het begon met ‘vertaler-tolk Nederlands-Frans-Russisch’. Ik haakte af na de kandidaturen. Na een eerste korte werkervaring als secretaresse in een bouwbedrijf, kwam ik terecht aan het Instituut voor Didactiek en Andragogiek van de Universiteit Antwerpen. Daar kreeg ik de kans van mijn leven. Door het volgen van sociale agogiek, educatief vormingswerk, ‘on the job’ en nog een bijkomende langlopende opleiding HR & Personeelsbeleid, zat ik helemaal in dé richting die mij op het lijf was geschreven, nl. vorming, opleiding en coaching verzorgen voor volwassenen.

Ik las in die periode het boek “Haal het beste uit jezelf”, volgde seminaries en besloot om mijn passie in de wereld te zetten. Nu meer dan 25 jaar later ben ik nog altijd even gedreven en enthousiast wanneer ik voor en met mensen mag samenwerken door vorming, opleiding en coaching. Meestal zijn dit leidinggevenden van een team. Ook via personal coaching begeleid ik hen.

Sinds vorig jaar zijn daar ook mannen en vrouwen bij gekomen die voor HUN passie willen gaan. Dankbaar.
Zo, dit was een stukje van mijn verhaal.

Fijne dag nog!

Karina

Pin It on Pinterest

Share This