“Onze school zou bijna leeglopen als we de ouders hun ‘bemoeienissen’ zouden beperken.”
“Oei, wat is hier aan de hand?” Dat vraag ik me af terwijl ze voor me zit. “Ik had het me wel iets anders voorgesteld” zucht ze.

Ellen is vorig schooljaar schoolleider geworden in een basisschool in een grotere Vlaamse gemeente. Deze gemeente staat bekend als vooruitstrevend, met een groot sociaal engagement, er wonen veel jonge gezinnen.

Ellen heeft deze functie aangenomen vanuit een enthousiast idealisme en vanuit haar diep-menselijk begaan zijn met kinderen. In haar vorige school werkte ze als beleidsondersteuner, na enkele jaren zorg-juf te zijn geweest.

Ik ken Ellen als iemand die graag in overleg gaat voor ze een beslissing neemt en haar team op handen en voeten draagt. Haar PV’s zijn telkens waardevolle ontmoetingsmomenten waar leerkrachten constructief participeren.  Zij nemen besluiten met de focus op het belang van de school. Het pedagogisch project waarborgt de eigenheid van elke kleuter, van elke leerling. Het lijkt bijna een ideale situatie.

En toch… ware het niet dat de ouders zich constant bemoeiden met het pedagogische luik.

Wat doet Ellen best volgens jullie?
Klik één of meerdere opties aan of vul aan in de poll:

.

Pin It on Pinterest

Share This