Boeken

Neem een kijkje in de boeken die ik geschreven heb.

De duidelijke directeur

Leerlingen, ouders, leerkrachten, het schoolbestuur, de participatieraad, de collega-directeurs in de scholengemeenschap, de inspectie… Als directeur ben je het aanspreekpunt en de informatiebron voor veel partijen, ook als er moeilijke knopen moeten doorgehakt worden. Iedereen altijd z’n zin geven is onmogelijk, maar je kunt wel controleren hoe je beslissingen doorpraat en erover communiceert. Een directeur die erin slaagt een boodschap open en duidelijk te brengen, oogst niet steeds instemming, maar wel begrip en respect.

Schoolcultureel management

Dit boek is een neerslag van de professionele ervaring van twee personen die de voorbije dertig jaren op hun eigen manier bezig waren met (aspecten van) schoolorganisatie-ontwikkeling. Paul Mahieu was als onderzoeker-hoogleraar bezig op het domein van de relatie tussen maatschappelijke ontwikkelingen en schoolbeleid; Karina Verhoeven als coach en trainer van schoolleiders en –teams.

In dit boek worden onderzoek en ervaringen gesystematiseerd, geconcretiseerd, geïllustreerd en aangevuld met getuigenissen, praktische instrumenten en voorbeelden.Dit boek is geen academisch product, waarbij elke stelling wordt ondersteund door bronnen, referenties, voetnoten en cijfers. Het is wel wetenschappelijk onderbouwd en vooral gericht op de praktijk.

In dat perspectief is het boek vooral geschreven voor mensen die in verschillende rollen (schoolbestuur, -leiding, -begeleiding en ‘verantwoordelijke’ leerkrachten) wat afstand willen nemen van de dagelijkse beslommeringen en vanuit een breder perspectief hun school willen begrijpen en verrijken.

Boek is binnenkort bestelbaar

Pin It on Pinterest

Share This