Karina

Mijn naam is Karina Verhoeven en ik ben zelfstandig ondernemer vanaf 1 januari 1991.

‘Functies’ die op mijn naamkaartjes prijkten waren trainer-consultant en coach en er stond ook steeds een foto van mezelf op die naamkaartjes. Vooral mijn mannelijke klanten maakten daar wel eens opmerkingen over.

Die foto wijzigde uiteraard in mijn loopbaan ;-), net zoals mijn passies wijzigden. Ik kon het niet laten om steeds mijn “eigen weg” te gaan. Ik had een intuïtief gevoel dat mij tot meerdere studies bracht; van vertaler Nederlands-Frans-Russisch, naar Sociale Agogiek, naar Personeelsmanagement en meerdere coachingsopleidingen. In mijn omgeving werd ik als ‘apart’ bekeken, een kwajongen. Andere mensen konden mij niet volgen; ik was een visionair en een doorzetter. Nog steeds.

Levensmissie

Het was en is nog steeds mijn overtuiging dat het mijn (levens)missie is om mensen te helpen in de ontwikkeling van hun passies en talenten. Ik wist het al van in mijn kindertijd, toen gaf ik in het ‘atelier’ van mijn vader workshops ‘avant la lettre’ voor de kinderen (meisjes) uit mijn buurt. Daarna volgden jeugdwerk, vormingswerk en professionele opleidingen.

Zowel mijn privéleven als mijn professionele leven ondergingen schommelingen en ik kwam meer dan eens in een uitdagende situatie terecht. Het ondernemen liep niet altijd van een leien dakje. Dat had steeds te maken met mijn privéleven. Het is blijkbaar lang een constante geweest dat ik moest leren omgaan met verlies. Mensen overleden veel te jong, mijn tweelingbroer, mijn partner, enkele van mijn ‘ongeboren’ kinderen en later natuurlijk ook mijn ouders.

Toch was het mijn veerkracht en mijn focus op mijn passies die mij professioneel op de been hielden en waardoor ik opnieuw kon groeien. Toch niet alleen dat. Op 42-jarige leeftijd draaide mijn leven totaal om. De vruchten daarvan kan ik nu pas plukken in 2019 na een zeer hachelijke periode. Ik leerde ook dat door niets te doen er ook niets kwam. Bij de pakken blijven zitten, lost niets op.

Ik ontwikkelde meerdere methodieken en tools waardoor ik mijn klanten kon helpen. Eigenlijk ben ik altijd een pionier geweest, wegen banen waar anderen mee verder kunnen. Ik geloof dat ik ook daardoor verschil kan maken. Op mijn eigen, spontane wijze tools aanreiken en uitbouwen.

Keerpunt

Wat gebeurde er dan op 42-jarige leeftijd?

Wel, ik leerde door mijn partner zaliger vliegen. Hij zei toen tegen mij: “Je gaat dit nog nodig hebben in je leven; je zal daar nog iets mee gaan doen.”.

Ik ging reflecteren over wat ik leerde als privaat piloot. De principes van de luchtvaart hielpen mij om mijn eigen zaak strategisch en operationeel te bekijken. Ik leerde de principes van hoe om te gaan met crisissituaties. Planning en organisatie zijn één ding; stress, onvoldoende communicatie en onvoorziene omstandigheden zijn de andere. Ik leerde knopen doorhakken en besluiten te nemen.

Op dat ogenblik was ik vooral bezig met klassieke opleidingen en leertrajecten, idem dito klassieke coaching voor CEO’s, bedrijfsleiders, schooldirecteuren en teamleiders van grote organisaties.

Sparren met anderen en coaching krijgen, in wat me écht te doen stond, daar ging ik door vooruit. In de meest hachelijke situaties ervaarde ik dat focus houden en bij je persoonlijke waarden blijven, zorgden voor nieuwe kansen.

Waarden die ik in mijn hart draag zijn loyaliteit en eerlijkheid. Bovendien vind ik het erg belangrijk om in actie te gaan, ook al zijn er nog twijfels. Wat je je kan voorstellen, kan waarheid worden, als je er tenminste de nodige acties bij onderneemt. Misschien een erfenis van het motto van mijn papa ‘Waar een wil is, is een weg’?

Executive coaching

Ik zag parallellen in business coaching en training met de principes van de luchtvaart. Net zoals ze mij geholpen hebben, zouden ze ook jou kunnen helpen. Gaan we dan de lucht in? Niet echt meer.

Gezien de huidige klimaatacties is het niet meer opportuun effectief de lucht in te gaan. Daarom heb ik een samenwerking opgezet met een bedrijf dat vluchtsimulatoren bouwt en wiens accommodatie ik voor deze executive coaching gebruik.

Online coaching

Ook het werken met nieuwe technologieën en gebruik maken van de digitale ontwikkelingen pas ik toe in mijn werk. Geen gedoe meer met files, met reistijden. Gewoon fijn en discreet tools aangereikt krijgen en gecoacht worden in wat jij als executive, bestuurder, bedrijfsleider, zelfstandige, directeur of top manager van een groot bedrijf of onderwijsinstelling NU nodig hebt.

Mijn motto is “Enjoy your Wings of Life”.

Mag ik ook jouw Wings of Life kracht geven?

 

Pin It on Pinterest

Share This